فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 6, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خیرالله صادقی، سید مجتبی احمدی، منصور رضایی، فاطمه ویسی *، فهیمه رئیسی، جمیله شاهوردی صفحات 316-322
    زمینه
    اخیرا نگرانی درباره شکل بدن یکی از مسایل مهم نوجوانی است که باید بیشتر مطالعه شود. هدف مطالعه حاضر بررسی تحلیل عاملی، روایی و پایایی پرسشنامه شکل بدن (BSQ-34) در نمونه ای از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بود.
    روش ها
    این مطالعه روی 273 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد که با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پرسشنامه شکل بدن به فارسی ترجمه شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه شکل بدن 34 سوالی و پرسشنامه طرح واره های ظاهر بود. داده ها با استفاده از روش های ضریب همبستگی اسپیرمن، تحلیل عاملی، آلفای کرونباخ، ضریب دونیمه سازی گاتمن و با استفاده از نرم افزار SPSS 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    ضریب پایایی از نوع آلفای کرونباخ، دونیمه سازی و بازآزمایی در کل نمونه به ترتیب 95/0، 93/0 و 82/0 بود. ضریب همبستگی این پرسشنامه با پرسشنامه طرح واره های ظاهر 63/0 به دست آمد. تحلیل عاملی نشان داد 6 عامل در مجموع 9/61 از واریانس پرسشنامه شکل بدن 34 سوالی را تبیین نمودند.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه شکل بدن 34 سوالی در نمونه دانشجویان ایرانی، همسانی درونی رضایت بخشی دارد و از پایایی و روایی مناسبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: پرسشنامه شکل بدن، تحلیل عاملی، روایی، پایایی
  • سیمین قینی، مستوره حسینی *، منصور رضایی صفحات 323-328
    زمینه
    HbA1C به عنوان یک فاکتور مهم ارزیابی کنترل قند خون بیماران دیابتی طی چندماه گذشته مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از مطالعه، استفاده از HbA1C در بدو تشخیص در کودکان دیابتی به عنوان فاکتور پیشگویی کننده کنترل دیابت در ماه های بعد است.
    روش ها
    در این مطالعه تحلیلی مقایسه ای میزان HbA1C در60 نفر از کودکان مبتلا به دیابت نوع I در بدو تشخیص بررسی شد و شش ماه بعد از درمان با انسولین دوباره مورد بررسی قرار گرفت. نتایج برای مقایسه HbA1C با آزمون U-من ویتنی و برای ارزش پیشگویی HbA1C با منحنی Roc ارزیابی شد.
    یافته ها
    در بدو تشخیص، 47 مورد از کودکان دیابتی HbA1C≤8 و 8 مورد HbA1C≥10 داشتند. بعد از شروع درمان و اتمام دوره 6 ماهه، مقادیر HbA1C اندازه گیری شده شامل 39 مورد HbA1C≤8 بود. کسانی که در بدو تشخیص میزان کم تری از HbA1C داشتند (05/0P<) بعد از 6 ماه از درمان، کنترل قند خون بهتری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    هرچه میزان HbA1C در شروع دیابت کم تر باشد، پس از 6 ماه از درمان، کنترل قندخون بهتر خواهد بود. بنابراین میزان HbA1C در شروع دیابت می تواند نشانه میزان کنترل در آینده باشد.
    کلیدواژگان: هموگلوبین A1C، دیابت تیپ یک، کنترل قند خون
  • * اعظم محمودی، فاطمه تاج الدینی، حشمت الله رنجبر، بیژن مقیمی دهکردی* صفحات 329-338
    زمینه
    در سال های اخیر، چاقی و اضافه وزن در بسیاری از کشورها به طور چشم گیری افزایش یافته و این روند در میان کودکان نیز مشاهده می شود. چاقی در کودکی احتمال چاقی در بزرگسالی و بیماری های همراه آن را افزایش می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع و تعیین کننده های چاقی و اضافه وزن در دانش آموزان مدارس راهنمایی پاکدشت صورت پذیرفت.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 995 دانش آموز دختر طی یک نمونه گیری تصادفی طبقه ای از کلیه مدارس راهنمایی شهرستان پاکدشت (استان تهران) انتخاب شدند. اطلاعات در مورد متغیرهای جمعیت شناختی، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، فعالیت جسمانی روزانه، نوع سرگرمی و عادات غذایی جمع آوری و نمایه توده بدنی محاسبه گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی دانش آموزان 6/12 سال بود. 1/9 و 1/15 درصد از دانش آموزان به ترتیب دچار چاقی و اضافه وزن بودند. در آنالیز تک متغیره، اضافه وزن و چاقی به طور معناداری با سن، نوع وسیله ایاب ذهاب به مدرسه، سابقه چاقی در خانواده درجه یک، مدت زمان استفاده از رایانه و میزان فعالیت فیزیکی روزانه مرتبط بود. همچنین آنالیز چندمتغیره نشان داد که اضافه وزن و چاقی به صورت مستقل با نوع وسیله ایاب ذهاب به مدرسه، مدت زمان استفاده از رایانه، سابقه چاقی در خانواده درجه یک، وزن زمان تولد و میزان فعالیت فیزیکی روزانه رابطه دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع نسبتا بالای اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان، طراحی و اجرای برنامه های مداخله ای چندوجهی و مداوم به منظور کاهش و یا حذف عوامل خطر ضروری است.
    کلیدواژگان: دانش آموز، اضافه وزن، چاقی، نمایه توده بدنی
  • سهیل سبحان اردکانی، سیده شیما رزبان *، محمد معانی جو صفحات 339-348
    زمینه
    با توجه به افزایش روزافزون آلودگی و کاهش کیفیت منابع آب زیرزمینی در اثر فعالیت های کشاورزی، صنعتی و توسعه شهری، این پژوهش با هدف بررسی غلظت آرسنیک، روی، سرب و مس در منابع آب زیر زمینی دشت قهاوند و تهیه نقشه پهنه بندی عناصر انجام یافت.
    روش ها
    نمونه برداری در فصول بهار و تابستان سال 1391 از 20 حلقه چاه در سطح دشت انجام و غلظت عناصر در نمونه ها بعد از طی مراحل آماده سازی آزمایشگاهی، توسط دستگاه ICP قرائت شد. نقشه توزیع مکانی عناصر به روش درون یابی وزنی توسط نرم افزارArcGIS تهیه شد. به منظور پردازش آماری داده ها نیز از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت عناصر آرسنیک، روی، سرب و مس نمونه ها برحسب ppb در فصل بهار به ترتیب برابر با 2/1±5/7، 1/2±7/13، 4/0±5/2 و 2±2/9 و در فصل تابستان به ترتیب برابر با 2/1±9 و 9/1±1/7، 65/0±8/2 و 2/1±3/9 بود. نتایج آزمون تی تک نمونه ای به منظور مقایسه میانگین غلظت عناصر مورد ارزیابی در نمونه ها با رهنمود WHO و ISIRI بیانگر وجود تفاوت معنادار با حد مجاز بود (001/0>P). به طوری که میانگین غلظت تمام عناصر پایین تر از استاندارد می باشد. میانگین غلظت روی در تابستان کم تر از بهار بود (003/0P=).
    نتیجه گیری
    گرچه در حال حاضر منابع آب زیرزمینی دشت قهاوند در معرض آلودگی بیش از حد مجاز به فلزات سنگین نیست، اما استفاده بی رویه و طولانی مدت از نهاده های کشاورزی و همچنین استقرار صنایع آلاینده می تواند ضمن تهدید منابع آب زیرزمینی این منطقه، تبعات غیرقابل جبران از جمله مخاطرات بهداشتی برای مصرف کنندگان به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: فلز سنگین، آب زیرزمینی، دشت قهاوند
  • حجت الله طهماسبیان، حبیب الله خزایی *، مختار عارفی، مهشید سعیدی پور، سیدعلی حسینی صفحات 349-354
    زمینه
    مهارت کنترل عواطف به فرد می آموزد که چگونه عواطف خود را در موقعیت های گوناگون تشخیص دهد و آن ها را بروز و کنترل نماید. هدف این پژوهش هنجاریابی و کسب اعتبار و روایی درونی و بیرونی آزمون کنترل عواطف می باشد.
    روش ها
    این مطالعه هنجاریابی با استفاده از مقیاس کنترل عواطف ویلیامز بر روی جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان، دانشجویان، معلمان، پرستاران و اساتید دانشگاه در شهر کرمانشاه در سال 1391 انجام گرفته است. آزمودنی های این هنجاریابی شامل 1500 نفر (810 زن و 690 مرد) هستند که با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مقیاس کنترل عواطف ویلیامز (1997) استفاده شد. مقیاس کنترل عواطف، ابزاری برای سنجش میزان کنترل افراد بر عواطف خود است. این مقیاس دارای 4 زیرمقیاس فرعی با عناوین خشم، خلق افسرده، اضطراب و عاطفه مثبت است. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های همبستگی و آلفای کرونباخ تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج همسانی درونی پرسشنامه با محاسبه آلفای کرونباخ نشان می دهد مقیاس کنترل عواطف از همسانی درونی معتبری برخوردار است، همبستگی آزمون در بین خرده مقیاس های آزمون و بین سوالات پرسشنامه در سطح اطمینان 01/0 معنادار است.
    نتیجه گیری
    اعتبار آزمون کنترل عواطف در بین دانش آموزان، دانشجویان، معلمان، پرستاران و اساتید در ایران نسبتا بالا و دارای میزان قابل قبولی می باشد و سوالات آزمون با یکدیگر از همبستگی برخوردار می باشند، بنابراین سوالات این آزمون برای سنجش کنترل عواطف مناسب است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، کنترل عواطف، هنجاریابی
  • محمدرضا سعیدی *، حسین کریم، مهران بابانژاد، فرید نجفی صفحات 355-361
    زمینه
    عوامل خطر ابتلا به تنگی عروق کرونر و آترواسکلروز کاروتید در بسیاری از موارد به طور مشترک در این دو عارضه وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط آترواسکلروز شریان کاروتید با تنگی عروق کرونر در افراد داوطلب آنژیوگرافی عروق قلبی انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه مقطعی 218 نفر از افراد داوطلب آنژیوگرافی عروق قلبی مراجعه کننده به بیمارستان امام علی (ع) کرمانشاه، به دو گروه مورد (158 نفر) و شاهد (60 نفر) تقسیم شده و مورد بررسی آنژیوگرافی و سونوگرافی داپلر قرار گرفتند. داده ها از طریق آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع، 47 نفر (6/21%) درگیری عروق کاروتید در حد پلاک بالای 50 درصد داشتند. فراوانی این مقدار در گروه مورد 37 نفر (4/23%) و در گروه شاهد 10 مورد (7/16%) بود. اما تفاوت به دست آمده در بین دو گروه معنادار نبود (27/0=P). درگیری عروق کرونر و کاروتید، ارتباط معناداری با جنس زن داشت (008/0=P)، اما برای سن، سیگار کشیدن و سابقه فشارخون بالا این ارتباط دیده نشد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    ابتلا به تنگی عروق کرونر با آترواسکلروز شریان کاروتید ارتباطی ندارد. از بین عوامل مستقل مورد بررسی، تنها جنس زن در این همزمانی رخداد نقش موثری داشته است. از این رو تمرکز بر روی زنان مبتلا و انجام اقدامات پیشگیرانه در آن ها جهت جلوگیری از ابتلای همزمان به این دو عارضه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تنگی عروق کرونر، آترواسکلروز کاروتید، جنس
  • مقداد پیرصاحب، فرید نجفی، عباس حقپرست، اسماعیل عزیزی، لیدا همتی * صفحات 362-370
    زمینه
    با توجه به اهمیت بهداشتی گاز رادن به ویژه در ابتلا به سرطان ریه، این مطالعه با هدف سنجش سطوح رادن و تورون در هوای ساختمان سه بیمارستان با مراجعه بالا در شهر کرمانشاه طراحی شد.
    روش ها
    اندازه گیری سطوح رادن و تورون داخل ساختمان بیمارستان های امام رضا(ع)، امام خمینی(ره) و طالقانی در شهر کرمانشاه در بخش های مختلف از جمله ICU، بخش های بستری، اتاق عمل و بخش های اداری با استفاده از مانیتور رادن متر RTM 1688-2 انجام گرفت. اندازه گیری ها در سه ماه پاییز سال 1391 سه بار (در هر ماه یک بار) به انجام رسید و به طورکلی 102 اندازه گیری از هوای داخل ساختمان این بیمارستان ها انجام شد. دوز موثر سالانه با استفاده از معادله محاسبه دوز موثر سالانه معرفی شده توسط کمیته علمی سازمان ملل متحد در مورد تشعشعات اتمی برآورد شد.
    یافته ها
    متوسط سطوح رادن و تورون داخل ساختمان به ترتیب Bq/m3 9/4±44/11 و Bq/m3 9/3±4 بود. بیشترین غلظت رادن در بیمارستان امام رضا(ع) (Bq/m3 3/4±7/13) و کم ترین مقدار آن در بیمارستان امام خمینی(ره) (Bq/m3 4/4±8/6) اندازه گیری شد. دوز موثر سالانه ناشی از گازهای رادن و تورون به طور میانگین mSv/y 13/0 تخمین زده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، سطوح رادن و تورون و متوسط دوز موثر ناشی از آن ها در ساختمان همه بیمارستان ها پایین تر از مقادیر توصیه شده بود. غلظت رادن و تورون با تهویه طبیعی و مصنوعی اتاق ها و مصالح ساختمانی مورد استفاده در دیوارها و کف تحت تاثیر قرار می گرفت. غلظت رادن و تورون در ICU بالا بود.
    کلیدواژگان: رادن و تورون داخل ساختمان، دوز موثر، بیمارستان، کرمانشاه
  • مهدی شیرزادیفر، جلال شاکری، فائزه تاتاری، عمران داورینژاد، وحید فرنیا، حبیباله خزایی * صفحات 371-374
    زمینه
    سندرم مونچهوزن نیابتی سندرمی است که یک نفر اقدام به ایجاد یا القاء بیماری در فرد دیگری می کند و با این کار به دنبال نیازهای عاطفی خودش در طی فرایند درمان می باشد. معیارهای تشخیص این بیماری مبهم بوده و چندان مورد توافق نظر متخصصین نیست و عدم تشخیص به موقع این اختلال منجر به آسیب های جبران ناپذیری به بیماران خواهد شد.
    معرفی بیمار: در مطالعه حاضر یک پسر 19 ساله کم توان ذهنی با سوابق متعدد بستری در سرویس های روانپزشکی، داخلی اورولوژی و جراحی را معرفی می کنیم که دارای یک خواهر 12 ساله و برادر 4 ساله است که آن ها هم سوابق متعدد بستری در بخش های اطفال و داخلی داشته اند. پدر 48 ساله خانواده که بیمار مزمن روانی و وابسته به مواد بود نیز سوابق متعدد بستری در بخش های طبی و روانپزشکی و نورولوژی داشت. مادر خانواده مبتلا به سندرم مونچهوزن نیابتی تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: سندرم مونچهوزن نیابتی، اختلال ساختگی نیابتی، کم توانی ذهنی
|
  • Kheirollah Sadeghi, Sayed Mojtaba Ahmadi, Mansour Rezaei, Fateme Veisy, Fahime Raeesi, Jamile Shahverdi Pages 316-322
    Background
    Currently، concern about body shape is an important issue for teenagers that should be studied more. The aim of the present study was to examine the factor analysis، validity and reliability of the Body Shape Questionnaire (BSQ-34) in a sample of students in Kermanshah University Medical of Science.
    Methods
    This study was carried out on 273 students، selected through convenient sampling method، in Kermanshah University Medical of Science. The BSQ-34 was translated into Persian. Data collection tools were BSQ-34 and Appearance Schema Inventory (ASI). The data were analyzed by SPSS-16 software using Spearman correlation coefficient، factor analysis، Cronbach’s alpha and Guttman split-half correlation.
    Results
    The coefficients of Cronbach’s alpha، split-half and test-retest reliability were 0. 95، 0. 93 and 0. 82، respectively. The correlation coefficient of this questionnaire with Appearance Schema Inventory (ASI) was 0. 63. The results of factor analysis showed 6 factors accounted for 61. 87% of the questionnaire variance in total.
    Conclusion
    The 34-item Body Shape Questionnaire (BSQ-34) enjoys satisfactory internal consistency and desirable validity and reliability in the case of Iranian students.
    Keywords: Body Shape Questionnaire, factor analysis, validity, reliability
  • Simin Gheini, Mastooreh Hosseini, Mansour Rezaei Pages 323-328
    Background
    HbA1C has been used as an important factor for assessment of blood glucose control in diabetic patients during the past few months. The aim of this study was to use HbA1c at the time of diagnosis in diabetic children as a predictive factor to control diabetes in the following months.
    Methods
    In this analytic -comparative study، HbA1C was analyzed in 60 patients with diabetes type 1 at the time of diagnosis and then rechecked 6 months after insulin treatment. The results were evaluated in terms of analysis of HbA1c by U-Mann-Whitney test and analysis of predictive value of HbA1c by Roc curve.
    Results
    The findings revealed that at the time of diagnosis، 47 diabetic infants were reported with HbA1C≤8 and 8 cases with HbA1C≥10. After starting the treatment and finishing the 6-month period، 39 cases had HbA1C≤8 (P<0. 05). Those with a lower level of HbA1C at the time of diagnosis indicated a better blood glucose control after 6 months of treatment.
    Conclusion
    The results showed lower level of HbA1C at the time of diagnosis is accompanied by a better blood glucose control after 6 months of treatment. Therefore، low level of HbA1c at the beginning of diabetes could be indicative of the level of glycemic control in the future.
    Keywords: HbA1C_type I diabetes mellitus_Gglycemic control
  • Azam Mahmudi, Fatemeh Tajedini, Heshmatolah Ranjbar, Bijan Moghimi, Dehkordi Pages 329-338
    Background
    In recent years، overweight and obesity have dramatically increased in many countries، and this trend is also visible among children. Childhood obesity will increase the chance of obesity and its associated diseases in adulthood. This study was aimed to investigate the prevalence and determinants of overweight and obesity in middle school students of Pakdasht.
    Methods
    In this cross-sectional study، 995 female students were selected from all middle schools of Pakdasht city، Tehran Province by stratified random sampling method. The required information on demographic variables، social determinants of health، type of entertainment، daily physical activity and eating habits was collected and Body Mass Index (BMI) was calculated.
    Results
    The mean age of students was 12. 6 years. Finally، 9. 1% and 15. 1% of the students were obese and overweight، respectively. The results of univariate analysis showed that overweight and obesity were significantly associated with age، type of transportation to school، time of computer use، first-degree family history of obesity and daily physical activity. Overweight and obesity were also independently related to type of transportation to school، time of computer use، first-degree family history of obesity، birth weight and daily physical activity based on the results of multivariate analysis.
    Conclusion
    Considering the relatively high prevalence of overweight and obesity in middle school students، it is necessary to design and implement ongoing interventional and multidimensional programms in order to declin or eliminate the mentioned risk factors.
    Keywords: Student, overweight, obesity, Body Mass Index (BMI)
  • Soheil Sobhanardakani, Seyedeh Shima Razban, Mohammad MaÀnijo Pages 339-348
    Background
    Given the increasing pollution and decreasing quality of water resources due to agricultural، industrial and urban development activities، this study was conducted to evaluate the concentration of As، Zn، Pb and Cu in groundwater resources of Qahavand Plain and to prepare the zoning map using GIS.
    Methods
    Groundwater samples were collected from 20 selected wells during two spring and summer in 2012. The concentrations of elements in the samples were determined by ICP after laboratory preparations. All statistical analyses were performed using the SPSS statistical package. Also، spatial distribution map of elements was prepared by ArcGIS software using Kriging Method.
    Results
    The results showed that mean concentrations of As، Zn، Pb and Cu in groundwater samples in the spring were 7. 5±1. 2، 13. 7±2. 1، 2. 5±0. 4 and 9. 2±2 ppb، respectively، and mean concentrations of these elements in groundwater samples in the summer were 9±1. 2، 7. 1±1. 9، 2. 8±0. 65 and 9. 3±1. 2 ppb، respectively. Also، the results of one-sample t-test، comparing the mean concentrations of evaluated metals in groundwater samples with WHO and ISIRI showed a significant difference with permissible limit (P<0. 001)، so that the mean concentration of all metals was lower than the standard limit. The mean concentration of Zn was significantly lower in the summer than in the spring (P=0. 003).
    Conclusion
    Although، the current groundwater resources of Qahavand Plain are not exceedingly polluted with heavy metals، long-term and excessive use of agricultural inputs and construction of polluting industries can threaten the groundwater resources of this area، followed by irreversible consequences such as health-related risks for consumers.
    Keywords: Heavy metal, groundwater, Qahavand plain
  • Hojatollah Tahmasebian, Habibolah Khazaie, Mokhtar Arefi, Mahshid Saeedipour, Seyed Ali Hosseini Pages 349-354
    Background
    Emotion control skill teaches the individuals how to identify their emotions and how to express and control them in various situations. The aim of this study was to normalize and measure the internal and external validity and reliability of emotion control test.
    Methods
    This standardization study was carried out on a statistical society، including all pupils، students، teachers، nurses and university professors in Kermanshah in 2012، using Williams’ emotion control scale. The subjects included 1،500 (810 females and 690 males) people who were selected by stratified random sampling. Williams (1997) emotion control scale، was used to collect the required data. Emotional Control Scale is a tool for measuring the degree of control people have over their emotions. This scale has four subscales، including anger، depressed mood، anxiety and positive affect. The collected data were analyzed by SPSS software using correlation and Cronbach''s alpha tests.
    Results
    The results of internal consistency of the questionnaire reported by Cronbach''s alpha indicated an acceptable internal consistency for emotional control scale، and the correlation between the subscales of the test and between the items of the questionnaire was significant at 0. 01 confidence level.
    Conclusion
    The validity of emotion control scale among the pupils، students، teachers، nurses and teachers in Iran has an acceptable range، and the test itemswere correlated with each other، thereby making them appropriate for measuring emotion control.
    Keywords: Emotional intelligence, emotional control, normalization
  • Mohammad Reza Saeidi, Hosein Karim, Mehran Babanejad, Farid Najafi Pages 355-361
    Background
    Coronary artery and carotid stenosis risk factors are frequently common in these two problems. The present study was aimed to determine the relationships between carotid arthroscleroses and coronary artery stenosis in candidates for cardiovascular angiography.
    Methods
    In a cross sectional study، 218 candidates for cardiovascular angiography، visiting Imam Ali hospital of Kermanshah، were divided into two groups of case (158 subjects) and control (60 subjects) and were investigated by angiography and Doppler echo. Data were analyzed by Chi-square test (χ2) and multiple logistic regressions.
    Results
    Totally، 47 subjects (21. 6%) had carotid stenosis with >50% plaque. The frequencies of this value in the case and control groups were 37 (23. 4%) and 10 (16. 7%) cases، respectively، indicating no significant difference between groups (P=0. 27). There was a significant association between coronary artery and carotid stenosis، and female gender (P=0. 008). However، no significant correlation was observed between smoking and history of hypertension in terms of age (P<0. 05).
    Conclusion
    There was no significant association between coronary artery and carotid stenosis occurrence. However، among independent risk factors، only females had an effective role in their co-occurrence. Therefore، considering the females with coronary artery or carotid stenosis and conducting preventive measures are recommended to prevent co-occurrence of these two problems.
    Keywords: Coronary stenosis, carotid atherosclerosis, gender
  • Meghdad Pirsaheb, Farid Najafi, Abbas Haghparast, Esmaeel Azizi, Lida Hemati Pages 362-370
    Background
    Considering the health care importance of indoor radon، especially in the case of lung cancer، this study was aimed to evaluate indoor radon and thoron levels in three hospitals of Kermanshah city with high recourse.
    Methods
    Measurements of indoor radon and thoron levels in Imam Reza، Imam Khomaini and Taleghani hospital buildings in Kermanshah city in different parts، including ICU، inpatient wards، operating rooms and offices were done using RTM 1688-2 radon meter. Measurements were performed in three months of fall season in 2012 (once per month)، and totally 102 measurements were done. The annual effective dose was assessed using the equation for annual effective dose calculation introduced by United Nations Scientific Committee on the Effects of Atomic Radiation.
    Results
    Average indoor radon and thoron levels were 11. 44±4. 9 Bq/m3 and 4±3. 9 Bq/m3، respectively. Maximum radon concentration was measured in Imam Raza hospital (13. 7±4. 3 Bq/m3) and minimum radon concentration was observed in Imam khomaini hospital (6. 8±4. 4 Bq/m3). The average annual effective dose due to radon and thoron was estimated to be 0. 13 mSv/y.
    Conclusion
    Based on the results، radon and thoron levels and their average effective dose in all hospital buildings were below the proposed limits. The concentrations of radon and thoron were influenced by natural and artificial ventilation of the rooms and building materials used for walls and floors. Radon and thoron concentration level was reported high in ICU.
    Keywords: Indoor radon, thoron, effective dose, hospital, Kermanshah
  • Mehdi Shirzadifar, Jalal Shakeri, Faezeh Tatari, Omran Davarinejad, Vahid Farnia, Habibollah Khazaie Pages 371-374
    Background
    In Factitious Disorder by proxy، one person (perpetrator) induces the disease in another person، thereby seeking emotional needs during the treatment process Diagnosis of this disorder is very difficult and there is not much consensus over it among experts. Lack of timely diagnosis of this disorder may lead to serious harms in patients.
    Case Presentation
    We will introduce a 19 year-old boy with mental retardation and history of multiple admissions to psychiatric، internal، urology and surgery wards. He has a 12 year-old sister and a 4 year-old brother، both with history of multiple admissions to pediatrics and internal wards. The father of family was 48 years old with chronic mental disorder، drug dependency and history of multiple admissions to medical، psychiatry and neurology wards. The mother of this family was diagnosed with munchausen syndrome by proxy.
    Keywords: Munchausen syndrome by proxy, factitious disorder by proxy, mental retardation